Even voorstellen

Mijn naam is Jose Pastor en ik belandde vele jaren geleden voor het eerst op de yogamat. Er gebeurde toen veel in mijn leven en ik kon moeilijk ontspannen. Ik had het idee de grip op mijn leven te verliezen en kreeg burn-out klachten. Ik wilde meer rust en zo belandde ik op de mat. Toen ik begon met yoga was het geen liefde op het eerste gezicht. Ik had moeite met ontspannen en telde elke minuut van de les af. Toch merkte ik al snel wat effect van de lessen en bleef ik gaan. De yogalessen werden een anker in mijn week. Een moment van inspannen, ontspannen en leren dat alles goed is zoals het op dit moment is. Het helpt mij om te vertragen en met meer bewuste aandacht te bewegen en denken. Dit is wat ik zo ontzettend mooi vind aan yoga en het allermooiste vind ik dat je dit ook allemaal mee kunt nemen als je van de mat afstapt.

Door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan verdiepen in yoga en een hatha yoga docent opleiding gaan volgen. Elke yogales die ik geef geniet ik ervan dat ik anderen heb kunnen helpen met inspannen, ontspannen, vertragen, voelen en onderzoeken.

Yoga is voor mij een manier om meer mindfull en met aandacht te leven. Naast yoga zijn er voor mij meer manieren om te ontspannen en in het moment aanwezig te zijn. Ik wandel graag in de natuur. Vaak gaat er dan een rugzak mee met een yogamat erin. De natuur en yoga vullen elkaar aan en versterken elkaar. Voor mij voelt dit als thuiskomen, een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar ik nog meer kan ontspannen en vertragen. Een soort mini vakantie. Dit wilde ik graag delen met mensen om me heen en zo is wandelen en yoga ontstaan.