Hatha yoga

Hatha yoga is een oude, vrij rustige yoga stijl. In de lessen beoefen je yogahoudingen met aandacht. Aandacht voor je lichaam, adem en geest/gedachten. Door hier bewust mee bezig te zijn, leer je veel over hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Je zult merken dat je meer kunt ontspannen en vertragen, terwijl je flexibeler en veerkrachtiger wordt.

Bij hatha yoga hou je de houdingen vaak even kort vast. Er is een duidelijk begin en einde aan de houding. Doordat het tempo lager ligt is er veel ruimte om de houding met aandacht te beoefenen en te onderzoeken. 

De lessen

In de lessen is het belangrijk dat je naar je lichaam luistert. Forceer niets en blijf voelen wat goed voelt. Elk lichaam is anders en elk lichaam beweegt anders in een houding. Het gaat in de lessen niet om prestatiewinst, maar om gezondheidswinst.

Voor de lessen hoef je niet lenig te zijn en je hebt geen ervaring nodig. Of je al veel yoga beoefend hebt of nog nooit op de mat hebt gestaan, iedereen kan de lessen meedoen.

Ervaar zelf wat yoga voor jou kan betekenen, want yoga is voor iedereen! Yoga is voor iedereen, maar is ook voor iedereen anders. Er bestaan vele vormen en stijlen en bij iedereen past wat anders. 

Heb je blessures en/of gezondheidsklachten geef dit voor de les aan, dan kan ik hier rekening mee houden.

De lessen worden gegeven in kleine groepen (maximaal 12 deelnemers).

 

Let op! vanaf november geef ik geen vaste yogalessen meer.